TORSDAG 8 NOVEMBER 2018

Kundupplevelsen fortfarande i topp på Göta kanal

Göta kanal är en av motorerna i svensk besöksnäring med drygt 3 miljoner besökare årligen. Resultatet i årets undersökning bland båtresenärerna visar även i år att gästerna är mycket nöjda med sin vistelse på och utmed Göta kanal.

–Vi har även i år fått toppbetyg på upplevelsen bland båtresenärerna. Hela 91 % av resenärerna är som helhet nöjda med sin resa, säger Magnus Hollwin, Marknads- och kommunikationschef på AB Göta kanalbolag. Allra högst betyg får vi från de utländska besökarna. Kanske för att de nästan alltid reser hela Göta kanal och därmed får fler upplevelser med sig hem i bagaget.

Tre av fem är ambassadörer för Göta kanal

63 % av besökarna klassas som ambassadörer då de kan tänka sig att rekommendera andra att resa på Göta kanal.
- Den siffran är väldigt hög och det är vi oerhört stolta över säger Roger Altsäter, vd på Göta kanalbolag.
Den största anledningen till resan är upplevelser och äventyr (58 %).

Göta kanal håller öppet för båtresenärer från maj till och med september. Åtta av tio resenärer startade sin kanalresa under högsäsongen, mellan den 11 juni och 15 augusti.
- Men vi ser också att allt fler åker på bokningssäsongen än tidigare. Där vi ser en ökning med 15 % fler resenärer i år, säger Magnus Hollwin.

Mer badande i kanalen 2018

Merparten av båtresenärerna spenderar omkring en vecka på Göta kanal. Vanligaste landaktiviteten är besök på restauranger och caféer. Att titta på slussning, bad och shopping är också populära aktiviteter. Jämfört med tidigare mätningar är det en betydligt högre andel som har simmat och badat i kanalen. Det varma vädret ligger troligtvis bakom denna ökning.

2 av 3 kommer tillbaka

En mycket hög andel av båtresenärerna tycker att det har gått bra att slussa (97 %) och är nöjda med servicen från slussvärdarna (92 %). De flesta är även nöjda med serviceanläggningarna i gästhamnarna och väntetiderna, och 2 av 3 är återkommande båtresenärer.
- Våra slussvärdar gör ett fantastiskt bra arbete och deras bemötande bidrar mycket till våra båtgäster och övriga besökares upplevelse säger Roger Altsäter.

Pressmeddelande från: Göta kanal