ONSDAG 7 NOVEMBER 2018

Julen börjar i Hällekis

När höstens färger börja sina och dagarna blir kortare börjar man längta till julen. Då öppnar som vanligt Falkängens Hantverksby tillsammans med hela Hällekis samhälle upp för sin julmarknad Vintergatan Hällekis och lyser upp i novembermörkret. Årets upplaga börjar på lördag den 10 november och pågår fram till den 18 november. En nyhet för i år är att öppettiderna förlängts med en timme vilket innebär att julstämningen finns att uppleva från kl. 10-19 alla dagar under evenemanget.

Vintergatan i Hällekis erbjuder möjlighet att i mysig bykänsla hitta den unika handgjorda julklappen samt njuta av julens smaker. På helgerna finns ett program där det som vanligt finns mycket för barnen. De kan bland annat prova ponnyridning och åka en tur med tomtetåget samt inte minst träffa tomten i Tomteverkstan där man kan pyssla och kanske framförallt passa på att lämna sin önskelista. En nyhet för i år är att Independance Academy bjuder på dansuppvisning längs Falkängsvägen på lördagen den 17 november.

- Vintergatan är ett evenemang som lockar besökare i alla åldrar och genom åren har det vuxit för varje år, berättar Elin Sjöstedt, destinationsutvecklare Destination Läckö-Kinnekulle AB.

Under evenemanget bjuds det också in till en möjlighet att njuta av julens toner i form av en intim musikkväll i Hönsäters Kapell. Onsdagen den 14 november bjuds besökarna på ”Julens tid är här”, en stämningsfull konsert med Susanna Malm och Gustaf Winther som bjuder på ett pärlband av kända julklassiker. Konserten har fri entré och vid ankomsten bjuds det på glögg för den som önskar.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB