FREDAG 23 MARS 2018

Socialdemokraternas och Miljöpartiets aggressiva miljözoner slår hårt mot bilägare i hela Sverige

I dag står det klart att regeringspartierna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, går fram med skarpa förslag om att förbjuda 1,3 miljoner dieselbilar genom att snabbt införa miljözoner. Moderaternas trafikpolitiska talesperson Jessica Rosencrantz riktar skarp kritik mot förslagets utformning:

- Det är uppenbart att regeringen stressat fram en ansvarslös utformning av miljözonerna som direkt drabbar familjer runtom i landet. Bilen är en av de största investeringar som människor gör i livet. Men när Stefan Löfvens regering nu hastar fram detta förslag riskerar många familjers största investering att förlora sitt andrahandsvärde och bli värdelös över en natt, säger Jessica Rosencrantz Moderaternas trafikpolitiska talesperson

- En effektiv och rättvis miljöpolitik bygger på att vi skapar långsiktiga spelregler som människor och familjer kan förhålla sig till. Det är inte rimligt att politiken säger en sak ena dagen men det motsatta dagen efter, det ger inte människor en ärlig chans att ställa om.

- Socialdemokraternas och Miljöpartiets planer på att samtidigt införa en kilometerskatt, som straffar avstånd, visar tydligt att den rödgröna regeringen helt har släppt ambitionerna om en politik som ser till hela Sveriges förutsättningar. Särskilt familjer som bor utanför storstäderna, där det många gånger saknas kollektivtrafik, kommer att straffbeskattas med regeringens politik avslutar Jessica Rosencrantz (M).

Pressmeddelande från: Moderaterna