ONSDAG 21 MARS 2018

"Filmen om Märta" har premiär på Götenebio den 26 mars

Filmen om Märta, eller Flickan från Holmestad, heter den långfilm som spelades in i Götenetrakten för drygt 15 år sedan. Premiär: måndagen den 26 mars på Gotene Bio. Leif Olsson står för manus och regi. För filmningen och tekniken svarar BorgFilm, med filmaren Calle Borg i spetsen.

Filmen visas nu för första gången för publiken i Götene. Det är en internationell produktion, med skådespelare från England, Lettland och Sverige.

Leif OLsson: Handlingen utspelar sig på 1930-talet Huvudpersonen, bondflickan Märta, bor i Holmestad. En pojke från Stockholm, John, kommer till byn för att vara en tid hos sin farmor, De möts, och kärlek uppstår, med komplikationer. Pojken, John, har redan en fästmö, Jenny, från en borgerlig Stockholmsmiljö, och Märta har redan förutbestämts att gifta sig med Alfred, en bonde i byn.

En vemodig, vacker och känslofylld film, i kända miljöer. Filmen tar ca 1.20 och är inspelad i Holmestad , runt min gård, och på Kinnekulle i Falkängen, samt i Vara. Två skådespelare fann jag i England, två i Sverige och en i Lettland. Jag kontaktade Calle Borg på Borgfilm, som jag ofta hade samarbetat med tidigare och frågade om han ville filma. Vi hade ett fint samarbete.

Inspelningstid, 14 dagar. Producent var Tony Butterfield, Oxford, som tyvärr avled några år senare, innan filmen var riktigt färdigredigerad. Filmen är engelskspråkig. Jag kommenterar filmen vid visningen. men innehållet är lättbegripligt,

En kort presentation på Youtube: Spring awaits the fall