ONSDAG 7 MARS 2018

Nytt ljus på Nya stadens torg

Inom en snar framtid kan husfasaderna som vetter mot torget bli vackert synliga även på kvälls- och nattetid med hjälp av belysning. Samhällsbyggnadsförvaltningen har sedan en tid tillbaka ett projekt i gång som bland annat handlar om att ljussätta valda delar av centrum.

– Detta gör vi för att öka den upplevda tryggheten och för att visa upp vackra områden i staden, säger kommunens landskapsarkitekt Marianne Magnusson som medverkar i projektet.

Hittills har flera uppskattade insatser genomförts i Stadsträdgården, Villaparken och Fredriksdalsparken, på Torgbron och runt Rådhuset. Nu har turen kommit till Nya stadens torg. I samverkan med fastighetsägare och Tillväxt Lidköping jobbar Samhällsbyggnad med att få fram en lösning som alla känner sig nöjda med.

- När ljussättningen runt torget är klart så fortsätter vi med nästa steg - tågbron, säger Marie Larsson stadsträdgårdsmästare. Rätt ljus på rätt plats framhäver staden och bygger vår attraktionskraft, fortsätter hon.

I förra veckan var det dags att se på förslaget som en ljusarkitekt tagit fram. På plats var fastighetsägare, politiker och representanter från samhällsbyggnad och Tillväxt Lidköping.

Nästa steg är att presentera arbetet för samhällsbyggnadsnämnden och för fastighetsägarna. Löper allt väl ut så är belysningen på plats till hösten 2018. Totalt handlar det om 16 byggnader som kan komma att ljussättas.

Pressmeddelande från: Lidköpings kommun