TISDAG 6 MARS 2018

Bjertorp Slott högsta betyget i Västergötland

Bjertorp Slott utanför Vara fick högsta betyget i Västergötland när de främsta restaurangerna korades under White Guidegalan i Stockholm i kväll.

I går kväll samlades matsverige i Stockholm för att fira de främsta restauranger som Sverige har att erbjuda under den årliga White Guide galan. För Bjertorp Slott utanför Vara betydde det att man återigen blev uppmärksammad för sin unika matkonst, personliga service och den stiliga miljö som hotellets restaurang erbjuder. Juryns poäng till hotellets restaurang innebär att Bjertorp Slott med sina 68 poäng nu har högsta poängen i Västergötland bland samtliga restauranger.

- Jag är självklart väldigt stolt över att vi lyckas fortsätta leverera på en hög nivå år efter år och i år är vi överst i Västergötland. Vi har varit topp 2-5 i vårt område de senaste 10 åren. De höga poängen betyder mycket för all personal här på slottet som dagligen levererar kvalitet och service med känsla, passion och engagemang, säger slottets VD Victoria Johansson. Idag handlar det om att leverera en helhetsupplevelse till gästen då ett restaurangbesök är så mycket mer än god mat och dryck, fortsätter Victoria.

Slottets köksmästare Stephen Rowe beskriver arbetet ute på landsbygden som en stor utmaning periodvis med en över året ojämn ström av gäster till hotellet och restaurangen. Men samtidigt är vi otroligt tacksamma över samarbetet med våra lokala mat- och dryckesproducenter som området erbjuder. Stephen understryker att det är en teaminsats och ständig utveckling som gäller för att fortsatt finnas med i toppen.

Parant hundraåring med stil och finess är rubriken i årets upplaga av Whiteguide och 68 poäng vilket är 4 poäng mer än 2017. Läs hela recensionen direkt utdrag ur guiden. Det pampiga jugendslottet med hundraårig historia tronar på den västgötska slätten, inte minsta dammigt åldern till trots. Fördrink intas med fördel i den nybyggda men tidsenliga baren med utsikt över den stiliga slottsparken. Vidare in till matsalen – både praktfull och intim med väggarna täckta av tunga ekpaneler och fantastisk takstuckatur. En högtidlig stämning möts upp av den personligt varma servisen som ger kunniga dryckesrekommendationer. Kvällens fasta meny (välj mellan fyra och sex rätter) inleds exempelvis med en spänstig pilgrimsmussla. I sällskap av krämig blomkålspuré, försiktigt syrad blomkål och rikliga mängder smör och riven tryffel uppstår fin balans i både konsistens och smak. En portugisisk syrah hälls upp till en perfekt tillagad entrecote från Skövde och serveras med champinjoner och mustig rödvinssås. Sammantaget en elegant afton bland gastronomi och historia.

Om Bjertorp Slott

Hotell- och restaurangverksamheten på Bjertorp Slott ägs av VD Victoria Johansson och Winn Hotel Group. Bjertorp slott är det mäktiga, eleganta slottet med den personliga attityden. Det vackra jugendslottet bjuder generöst på sin personlighet och låter dig som gäst överraskas i många dimensioner. Här hos oss väntar 35 rum som alla var för sig bär på sin egen historia och sitt unika uttryck. I vårt prisbelönta kök skapas kreativa tallrikar med höga smaker där de lokala råvarorna ständigt är närvarande. Men det finns mer. Öppna slottsporten och bli hänförd.

Pressmeddelande från: Winn Hotel Group AB