MÅNDAG 30 OKTOBER 2017

Owens Corning köper Paroc Group

Owens Corning (OC) meddelade i dag att man har tecknat avtal med CVC Capital Partners om att köpa Paroc Group, en av Europas ledande tillverkare av energieffektiva och brandsäkra stenullsbaserade isoleringslösningar, till ett värde av ca. 900 miljoner euro. Affären, som kräver godkännande från berörda myndigheter och uppfyllande av andra, sedvanliga villkor för att kunna stängas, beräknas kunna genomföras i början av 2018.

Paroc har drygt 1,800 anställda i 13 länder och tillverkning i Finland, Litauen, Polen, Ryssland och Sverige.

– Jag är mycket glad över de nya möjligheter som vi får med Owens Corning, säger Parocs koncernchef Kari Lehtinen . – Vi har byggt upp ett företag med en ledande marknadsposition i Europa som erbjuder attraktiva värden för våra kunder och anställda. Owens Corning kommer att hjälpa oss att expandera ytterligare på de central- och västeuropeiska marknaderna, där vi kan använda oss av vår befintliga, solida bas som en plattform för tillväxt.

Förvärvet av Paroc expanderar Owens Corning's mineralullsteknologi, skapar tillväxt i närvaron på den Europeiska isolermarknaden, ger tillgång till ett antal nya marknader och ökar företagets försäljningandel inom isoleringsbranschen utanför USA och Canada till 35%.

Owens Cornings styrelseordförande och koncernchef Mike Thaman:

– Förvärvet av Paroc är ett led i Owens Corning's strategi att erbjuda våra kunder en portfolio av isolerprodukter som täcker hela temperaturspektrat på de tre största isolermarknaderna – Europa, Nordamerika och Kina. Under Parocs 80-åriga historia har teamet byggt upp ett rykte för högkvalitativa produkter och teknisk expertis. Jag är imponerad över deras team och övertygad om att de blir ett fantastiskt tillskott till Owens Corning.

Styrelseordföranden för region Norden på CVC Capital Partners, Peter Törnquist:

– Vi är nöjda med Parocs starka resultat och skulle vilja tacka företagets mycket engagerade och erfarna team samt önska dem fortsatt framgång som en del av Owens Corning. Paroc är en perfekt matchning med Owens Corning när det gäller marknadsnärvaro, teknologi och produkterbjudande vilket både kunder, anställda och aktieägare kommer att få stor nytta av.

Affären kommer inte att innebära några störningar i Parocs affärer med dess kunder. Kunderna kan räkna med att mötas av samma höga servicenivå som vanligt.

Om Owens Corning

Owens Corning (OC) utvecklar, tillverkar och marknadsför isolering, takbeläggningar och glasfiberkompositer. Företagets marknadsledande verksamheter är globala och använder sin djupgående expertis inom material, tillverkning och byggnadsvetenskap för att utveckla produkter och system som sparar energi och förbättrar komforten i kommersiella fastigheter och bostadshus. Via sin glasförstärkningsverksamhet gör företaget tusentals produkter lättare, starkare och mer hållbara. I slutändan gör Owens Cornings personal och produkter världen till en bättre plats. Owens Corning, med säte i Toledo, Ohio, redovisade en omsättning för 2016 på 5,7 miljarder USD, och har närmare 17 000 anställda fördelat på 33 länder. Företaget har varit ett Fortune 500®-företag 63 år i rad. För mer information, gå in på www.owenscorning.com.

Pressmeddelande från: Paroc