FREDAG 27 OKTOBER 2017

Jazzkonsert i Skara

Med sin klockrena stämma och starka scennärvaro är Viktoria Tolstoy en lysande jazzstjärna i Sverige och ute i Europa. På onsdag sjunger hon i Skara tillsammans med Svante Thuresson.

Det drar ihop sig till mästarmöte inom den vokala jazzen. Den första november sammanstrålar Viktoria Tolstoy och Svante Thuresson i Skara tillsammans med en av landets mest rutinerade kompgrupp – Claes Crona Trio.

Umeå ena dagen, tv den andra. Och så Skara på onsdag.

- Ja, det är fullt upp. Men så ska det vara, säger Claes Crona.

Under drygt tio år har hans trio arbetat tillsammans med Viktoria Tolstoy och Svante Thuresson.

- Min trio började spela tillsammans med Putte Wickman på 70-talet. Senare kom Svante och Viktoria in i bilden och sedan har det rullat på. Att få arbeta med dessa två är väldigt speciellt, för de är så positiva och har så mycket härlig energi, menar Claes Crona.

Det är första gången konstellationen Crona, Thuresson och Tolstoy framträder i Skara.

- Vi tycker alla att det ska bli väldigt roligt.

Med sin klockrena stämma och starka scennärvaro är Viktoria Tolstoy en lysande jazzstjärna i Sverige och ute i Europa. Svante Thuresson är jazzsångens ”grand old man” med ett förflutet i bland annat Gals and Pals och otaliga framträdanden med storband runt om i landet. Nu möts de i Skara för ett spännande och charmigt möte som ackompanjeras av Claes Crona Trio.

- Det blir många låtar från den amerikanska sångboken. Men Viktoria bjuder också på några fantastiska visor och Svante kompletterar med stycken av Beppe Wolgers, Hasse och Tage samt Monica Zetterlund.

Energifullt med mycket kärlek

Viktoria Tolstoy tycker själv att det blir en blandning av allt det som man känner igen.

- Från smäktande vackert till blues. En energifull konsert med mycket kärlek, säger Viktoria Tolstoy.

Konserten med Viktoria Tolstoy, Svante Thuresson och Claes Crona Trio äger rum den 1 nov kl.19.00 på Rosers salonger i Skara.

Pressmeddelande från: Skara kommun