MÅNDAG 23 OKTOBER 2017

Besikta Bilprovning öppnar ny station i Skara

I början av 2018 utökar Besikta sin stationsnärvaro med en nyetablering i Skara. Efterfrågan på utökade kontroller för ökad säkerhet i samband med den lagstadgade kontrollbesiktningen är stor.

– Med etableringen ger vi de boende i Skara med omnejd möjlighet till en säkrare besiktning när de ska besikta bilen, och etableringen ligger i linje med Besiktas strategi att finnas nära sina kunder, säger Mats Pettersson, Marknadsområdeschef på Besikta Bilprovning.

Den nya Besiktastationen kommer att erbjuda kontrollbesiktningar och efterkontroller av personbilar, motorcyklar och lätta släp. Stationen på Smedtorpsgatan 1 kommer att erbjuda möjlighet för både tidsbokning och drop-in.

– Snart kan Skaraborna få en säkrare besiktning på hemmaplan. I vår kontrollbesiktning Säker Standard ingår en kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik, nämligen den som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Med hjälp av egen statistik har vi upptäckt att många moderna bilar har avvikelser i elektroniken som styr just dessa viktiga säkerhetssystem. Med denna extrakontroll, som inte rapporteras till Transportstyrelsen, vill vi ta vårt ansvar för att bilisterna ska kunna upptäcka dessa fel i tid och öka säkerheten för förare, medpassagerare och trafikanter, säger Mats Pettersson.

Gå in på besikta.se för mer information, eller läs mer om stationen i Skara här.

Pressmeddelande från: Besikta Bilprovning