SÖNDAG 22 OKTOBER 2017

Almanacka bekostar renovering av Fornbyn

Götene fornminnes- och hembygdsförening kan nu presentera sin nya almanacka för 2018. Det är andra året som man producerar en almanacka innehållande gamla götenebilder.

-Vi har arbetat fram en almanacka med bilder från det gamla Götene. Bilder som visar sig vara av ett stort intresse. Nyhet för i år är att vi även har med lite bilder från vår utbyggnad av Fornparken och då inte minst med en helt ny byggnad innehållande toalett- och förråd, berättar föreningens ordförande Jan Blomqvist.

Almanackan bekostas i första hand av välvilliga sponsorer som genom sin medverkan tillför ett gott ekonomiskt tillskott till föreningens kassa. Dessutom hoppas man nu på att kunna sälja 200 exemplar till allmänheten med start nu på fredag och lördag då medlemmar ur föreningen kommer att finnas på plats vid ICA butiken.

-Det är pengar som vi verkligen behöver för att kunna fortsätta med vår renovering av Fornparken. Det kvarstår en hel del jobb, men nu har vårt "renoveringskapital" tagit slut och vi behöver ha in ytterligare pengar för att kunna ställa iordning byggnaderna till fullgott skick. En del av de pengarna hoppas vi kunna få in genom försäljning av almanackan avslutar Jan med.