MÅNDAG 16 OKTOBER 2017

Volvo V90 Cross Country bästa polisbil i test

Volvo V90 Cross Country har genomgått svenska polisens hårda och omfattande tester tillsammans med fem konkurrenter. Volvon får högsta betyget av alla och är ensam om två tiopoängare. Det är för simulerad uttryckningskörning och för bästa bromsarna.

Volvo V90 Cross Country får snittbetyget 8,8 och en slutlig poäng på 44 av 50 möjliga. Det är bäst i klassen av de senast testade bilarna. Den testade bilen var en V90 Cross Country D5 AWD.

-Svenska polisens tester är oerhört tuffa. Vi ser därför de testresultat vi får som ett erkännande av att vi levererar både en konkurrenskraftig och ytterst kompetent bil, säger Stephan Green, marknadsdirektör på Volvo Car Special Vehicles.

Polisens test omfattar fem punkter. Det är bromsprov, körning i konbana, undanmanöverprov, broms med undanmanöver och simulerad utryckning. Det var i punkterna bromsprov och simulerad uttryckning som V90 Cross Country tog hem full pott.

I sina noteringar vid bromsprovet skriver man bland annat i protokollet: ”Bromsarnas prestanda får tillsägas vara bäst i klassen jämfört med alla bilar i samma klass”: Och i noteringarna vid provet simulerad utryckning skriver man: Bra motorprestanda och mycket tryggt beteende vid sidoförflyttning. Bilen löser uppgiften helt exemplariskt”.

Volvo V90 Cross Country i polisbilsutförande är specialtutvecklad för polisens behov. Extra kraftigt chassi, förstärkta bromsar samt fullutrustad med allt det polisen behöver i sitt arbete.

-Vi lyssnar på polisens krav och har erfarenhet ända sedan 1929 att leverera bilar tills svenska polisen. Det gör oss trygga i vårt arbete och vi vet att vi arbetar på rätt sätt, säger Stephan Green.

De första Volvo V90 Cross Country polisbilarna är redan levererade till den svenska polisen. Intresset för dem är stort. I slutet av förra året testades också Volvo V90 som polisbil. Den fick då det högsta betyg en bil testad av polisen hittills fått. I dag rullar också flertalet Volvo V90 i polisutförande på landets vägar.

Bilarna byggs i Volvo Cars fabrik i Torslanda och byggs sedan om på en separat fabrik till polisbilar. Det arbetet tar cirka en vecka.

Pressmeddelande från: Volvo Cars