SÖNDAG 8 OKTOBER 2017

Lidköping och Sparbanken Lidköping Arena tilldelas VM-finalen i Superenduro 2018

I samband med Hard Race Enduro på Hovby Flygplats idag presenterades att Sverige, Lidköping och mer specifikt Sparbanken Lidköping Arena tilldelats 2018 års VM-final i Superenduro. Tävlingen kommer att arrangeras på påskafton den 31/3.

Superenduro beskrivs ofta som en blandning av enduro och supercross och får klassas som en väldigt spektakulär sport, med svåra hinder och höga hopp. VM-finalen blir sannolikt det hittills största idrottseventet som genomförts i Lidköping, med förare från alla världens hörn och med stort medialt intresse.

Efter VM-deltävlingar på flera kontinenter och på platser som Guadalajara, Mexiko, Belo Horizonte och Pinamar i Brasilien, Liverpool och Sheffield i England, Barcelona och Madrid i Spanien, Lodz, Gdansk & Krakow i Polen, Franska Tóurs , Tyska München och Helsingfors blir det 2018 år dags för Lidköping att stå som värd för VM-finalen i Superenduro. Lidköping får ta över stafettpinnen från Franska Albi som hade VM-finalen 2017 och spanska Madrid som stod som värd året dessförinnan.

Lidköpings Kommunalråd Jonas Sundström (S) säger i en kommentar;

– Det finns ett stort intresse för motorfordon i Lidköping med evenemang som Hjulafton, och nu senast Power Big Meet och vi har därmed blivit en etablerad motorstad. Det är viktigt för oss att öka besöksnäringen och det här är en del i detta.

Rättighetsinnehavaren Alain Blanchard som agerar på uppdrag av Internationella Motorcykelförbundet, FIM, var i Lidköping under sommaren och godkände staden och Arenan. Därefter har förhandlingarna pågått och dessa har nu i dagarna slutförts. Att Lidköping tilldelats denna tävling är ett resultat av en sju år lång dialog mellan Lidköping Kommuns Glenn Rytterfjell och företaget Bergman Trading som blir lokal arrangör i Sverige av VM-finalen. Bergman Trading har tidigare genomfört bl.a. Supercross tävlingarna på Ullevi och Tele 2 Arena.

Staffan Bergman utlovar mycket ljus och fyrverkeri i Arenan och fartfyllda och spännande tävlingar. Staffan om någon borde veta då han förutom att han är en rutinerad arrangör också arbetat med tv-produktioner för motorsporten under många år.

Pressmeddelande från: Lidköpings kommun