FREDAG 7 JULI 2017

Sjön i Stenbrottet fylldes på med fisk idag

Idag på eftermiddagen planterades det in 200 kg regnbågsöring i den lilla fiskesjön i Cementas gamla stenbrott strax utanför Hällekis, det var första isättningen sedan Hällekis Båtklubb och Forshems Scoutkår tog över driftsansvaret för fisket.

Hur ofta det kommer att planteras i ny fisk beror på försäljningen av fiskekort men man har för tillfället tillstånd av Länsstyrelsen för 1600 kg per år, det finns dock möjlighet att ansöka om ytterligare utsättningar om så skulle behövas. Dagens inplantering bestod av regnbågar i varierande vikt på upp till 2 kg.Roger Widlund, ordförande i Hällekis Båtklubb, var med vid den första inplanteringen för att se hur det gick till och passade även på att prata lite med Jan Boros från Hällekis, en entusiastisk och trogen fiskare i Stenbrottet som idag köpt det allra första fiskekortet med sjön i ny regi, Roger lovade att bjuda på nästa kort som tack för att han var först ut. För några veckor sedan drog Jan upp en regnbåge på 4,5 kg.Roger har varit i kontakt med Götene kommun och har förhoppning om att kommunen framöver fixar fram ett antal bänkar och bord för att erbjuda lite bättre sittplatser runt sjön.

Den lilla konstgjorda sjön som skapades efter det att Cementas fabrik i Hällekis lades ned 1979 och därmed även upphörde med sin brytning av kalksten i stenbrottet har under årens lopp förvandlats till ett unikt naturparadis. Majestätiskt höga klippväggar reser sig runt sjön och bildar en mäktig fond för alla fritidsfiskare som söker sig hit för att pröva fiskelyckan. Många kommer även hit för att motionera, vandra eller bara sitta vid sjön, grilla och njuta av den underbara naturen. Området har blivit lite av ett rekreations område här på Kinnekulle, lugnt och tyst, och fullt av möjligheter.Fiskekort kostar 125 kr och finns att köpa hos:
Coop Nära i Hällekis
Handlarn i Källby
eller via SMS hos Ifiske (information finns vid sjön).

Fiskebestämmelser

  • Fiskekortet berättigar till fångst av 3 laxfiskar under den dag fiskekortet gäller.
  • Endast ett redskap per person får användas.
  • Redskap som mete, spinn, flugfiske är tillåtet.
  • Mask, maggot, majs, räka eller liknande bete tillåts.
  • Fiske med levande fisk som bete är ej tillåtet.
  • Båt, nät eller redskap med flera krokar är inte tillåtet.
  • Fiske med flytring är endast tillåtet på fritt vatten (fiske från land har företräde).
Överträdelser mot bestämmelser beivras som olaga eller olovligt fiske. Olovligt och olaga fiske medför straffpåföljd, redskap och fångst tas i beslag.

OBS! Ungdom upp till och med 14 år får fiska på målsmans (vuxens) fiskekort. Dock får endast 3 laxfiskar tas upp på samma fiskekort.

Kräftfiske är inte tillåtet.

Tack för att du inte skräpar ner, använd soptunnor som finns utställda.

Med hopp om en trevlig och spännande fiskestund, Hällekis Båtklubb och Forshems Scoutkår