FREDAG 27 MAJ 2016

Dags att flytta in på Aspö Eko-logi

Tiden går fort och det är dags för de första hyresgästerna att flytta in på Aspö Eko-logi. Social gemenskap, miljöengagemang och villaförsäljningar är några av alla skäl att låta flyttlasset gå.

- Det ska bli så roligt att välkomna de nya hyresgästerna hit till Aspö Eko-logi. Vi har ju träffat många av dem i de fokusgrupper vi haft innan där de bland annat fått vara med och diskutera och bestämma kring utemiljöer, inredning och aktiviteter i området, berättar Lena Christersson, fritidssamordnare på Skövdebostäder.

Lena har tillsammans med bland andra kollegan Ann-Kristin Essgren träffat flera av de nya hyresgästerna innan. Och de kan konstatera att skälen till att flytta in på Aspö Eko-logi är olika.

- En del tycker att närheten till naturen är avgörande, andra att det känns väldigt bra med den rakt igenom tydliga miljöprofilen medan några känner att det är dags att byta ut snöskottning och renoveringar av villan till gemenskap och bekvämlighet, säger Ann-Kristin, fritidssamordnare.

En av dem som säljer sitt hus med stor tomt och nu flyttar in på Aspö Eko-logi är Gunnel Hansson från Fagersanna utanför Tibro. På frågan vad hon ser mest fram emot svarar Gunnel:

- Det ska bli underbart att få hyra en lägenhet i detta fina område. Många har sagt att det kommer passa mig perfekt eftersom jag tycker att miljön är viktig. Att jag inte längre behöver ta hand om en stor trädgård ska också bli skönt. Det känns helt rätt att flytta nu även om jag tyckt mycket om att bo i hus. Och att flytta till Skövde blir toppen med närhet till min son och allt som staden erbjuder.Pressmeddelande från: Skövdebostäder