MÅNDAG 23 Maj 2016

Stort intresse för att bygga småbostadshus i Skara

Årets första månader har varit mycket positiva för bostadsbyggandet i Skara. Tre tomter är redan sålda och fjorton stycken är reserverade. Samtidigt fortsätter intresserade att ringa in till kommunen för att ställa frågor om möjligheterna att bygga hus i Skara.

Kim Olsson, mark- och exploateringsingenjör i Skara kommun, är den person som de som är intresserade av att bygga hus först kommer i kontakt med. Han berättar att han tar emot flera samtal varje vecka från personer som vill bygga i Skara.

- Telefonen går varm och det är verkligen roligt med det stora intresse som finns för att bygga i kommunen. De flesta som ringer är förstagångsbyggare som är nyfikna på var det finns lediga tomter och hur man går tillväga för att köpa en tomt att bebygga, säger Kim.

Såväl yngre par som medelålders finns bland de som bygger

Det kanske är lätt att tro att de flesta som bygger är yngre par, men Kim berättar att det finns en spridning i åldrar.

- I Sörskogen är det framför allt par i 30-års åldern som har eller ska bilda familj som väljer att bygga. I Skaraberg däremot är det mer blandat. Där är det såväl yngre familjer som par med utflugna barn. I Skaraberg har vi bara två lediga tomter kvar.

Kommunen har tomter på flera håll att välja bland. I Skara tätort är Sörskogen och Skaraberg mest kända men det finns även lediga villatomter i kvarteret Lönnen som ligger bredvid vårdcentralen på Malmgatan.

- Vi har många fina tomter med bra lägen att välja bland, beroende på vilken typ av boende man är intresserad av. Sedan ska vi inte glömma att Skara också har en otroligt fin landsbygd. Där kan inte vi på kommunen erbjuda tomter men vi gärna hjälper till med kontakter om vi kan, avslutar Kim.Pressmeddelande från: Skara kommun