MÅNDAG 23 Maj 2016


Representanter från aktörerna, Sparbanken, Destination Läckö Kinnekulle

Sommargatan - ny satsning i Hällekis

Det började med "Vintergatan" i Hällekis, aktörer på orten slog sig i vintras samman i en gemensam evenemangssatsning som pågick under en vecka, konceptet föll i god jord så nu satsar man vidare på en sommarvariant kallad "Sommargatan. Ett evenemang där man nu vill framhäva samhället ytterligare samt visa på den omgivning och upplevelser som Hällekis och Kinnekulle har att erbjuda under sommaren.

Under tre dagar i början av juni öppnar Hällekis upp sitt samhälle med alla sina aktörer. Tillsammans med Destination Läckö-Kinnekulle, Götene kommun, Sparbanken Skaraborg och övriga föreningar och aktörer visar Hällekis upp ett evenemang för hela familjen. Det är första året detta evenemang går av stapeln men man hoppas att såväl Sommargatan som Vintergatan skall bli till tradition.

Den 4-6 juni hittar man ett fullspäckat program som pågår i Hällekis. Det blir roliga aktiviteter för hela familjen såsom ponnyridning, trollerishow, vattenaktiviteter, uppträdanden, utomhusbio och mycket mer. Besökarna kommer att mötas av blommor och flaggspel som löper genom "centrum" ner mot hamnen, genomfartsgatan kommer att vara kantad av olika aktiviteter, dessutom uppmanas alla i samhället att hissa sina flaggor för att välkomna besökarna.

Sparbanksstiftelsen och Sparbanken Skaraborg uppmärksammade detta evenemang och ansåg att det var en mycket god satsning i bygden och att många aktörer ställer upp och samarbetar och man beslutade att bidra med 40 000 kr till evenemanget.

Det mest "spektakulära" evenemanget får väl anses vara en utomhusbio för båtar i Hönsätes hamn på söndagskvällen, där filmen "Mellan bleke och storm" kommer att visas. Före filmen, mellan 19-21 kommer det även att vara ett grillevent nere i hamnen. Filmvisningen är dock väderberoende och kommer att ställas in vid dåligt väder. I hamnen kommer även vikingaskeppet Sigrid Storråda att ligga under dessa dagar.

Att Sommargatan placerads just på dessa dagar var en tanke att man vill lyfta fram nationaldagen och förlänga firandet i dagarna tre. Förutom Hällekis kommer nationaldagen att firas i Götene och i Lundsbrunn, men Sommargatan lär bli det evenemang med flest aktiviteter i bygden.nn, men Sommargatan lär bli det evenemang med flest aktiviteter i bygden.