ONSDAG 18 MAJ 2016

Kom och fira Ramslökens dag på Kinnekulle 21 maj!

Ramslöken, Kinnekulles egen trendiga ört, hyllas genom att få sin egen dag. I år har den utvecklats och dagen invigs med ett hyllningstal av Anna Lokrantz samt musik av Knaverfolk. Det blir matupplevelser runt om på Kinnekulle och en ramslökspromenad i den vackra omgivningen och mycket mera!

Ramslökspromenad

Under dagen kan man gå en ramslökspromenad genom Munkängarna, det kommer finnas överraskande inslag med bland annat musik på vägen samt en tipspromenad där man har chansen att vinna produkter från aktörer som deltar under dagen.

Ramslöksmarknad och Workshop

Hela bygden är med och firar Ramslökens dag! Förutom invigningen på Hellekis Trädgårdscafé & Kök blir det en mindre ramslöksmarknad i Falkängen, där man kan inhandla bland annat ramslöksolja, knäckebröd med ramslökssmak och mycket annat gott. Hos Trolmens B&B blir det workshop där man kan göra sin egen ramslökspesto.

Ramslöksinspirerande menyer

Vill man njuta av kreativiteten hos bygdens restauranger och caféer kan man denna dag njuta av ett flertal spännande ramslöksinspirerade rätter runt om på Kinnekulles restauranger och caféer, vad sägs om bland annat Ramslöksslungad färskpotatis eller varför inte prova den populära ramslökssoppan.

Ramslöken är ett signum för Kinnekulle och människor vallfärdar till Munkängarna för att njuta av denna populära ört. Allt fler råvaror kryddas med ramslök och det finns ett stort intresse av att uppleva ramslöken i blomning vilket Götene-Lidköpings Turistbyrå vittnar om som dagligen får flera samtal med frågor om blomningsstatus.

Tanken är att Ramslökens dag ska bli en tradition som lockar besökare att uppleva Läckö-Kinnekullebygden. Dagen arrangeras av Destination Läckö-Kinnekulle tillsammans med aktörer runt om på Kinnekulle.

För att se dagens program och alla ramslöksmenyer i sin helhet eller för att boka in dig till en Workshop, besök www.lackokinnekulle.sePressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle