LÖRDAG 14 MAJ 2016

Kinnekulle Trail Run blev en tävling utan vinnare

Några få plusgrader och regnet hängandes i luften bjöds deltagarna på idag när terränglöpningstävlingen Kinnekulle Trail Run gick av stapeln på toppen av Kinnekulle.

Trots vädret hade 84 löpare valt att ställa upp och springa tävlingen på tre olika distanser, 5 och 10 km som delades upp i damklass respektive herrklass. 1,9 km var ett motionslopp för vuxna och barn där man kunde välja på att gå eller springa. Både start och mål var förlagda vid Utsiktstornet där det fanns sjukvårdspersonal från Skövde Röda Kors kår, Destinationsbolaget Läckö-Kinnekulle hade ett tält för turistinformation, vätska och kioskvaror i Utsiktstornet. Klockan 16.00 var det gemensam start för alla klasser.

Kinnekulles regnvåta och troligen bitvis hala stigar och vägar bjöd på en tuff utmaning, särskilt för de löpare som valt den långa distansen, där sträckningen stundtals gick genom rejält kuperad terräng med både branta uppförsbackar och rejäla nerförslöpor. Övre delen av slalombacken sög nog musten ur de flesta.

Efter avslutad tävling var dock tävlingsledningen tyvärr tvungna att komma med ett tråkigt meddelande, på grund av felvisning hade några av tätlöparna sprungit fel väg och därmed ströks 5- och 10 km tävlingen helt, ingen vinnare utsågs och inga priser delades ut. Pengarna kommer att betalas tillbaka om man fyller i ett formulär på Kinnekulle Trail Runs hemsida, dessutom är det fri start för de löpare som kommer tillbaka nästa år, en del priser kommer dock att lottas ut och meddelas på deras hemsida samt löptider för dagens lopp.

Trots dåligt väder och andra missöden så var det många löpare som var nöjda med banan och tyckte den var rolig att springa och kommer gärna tillbaka nästa år igen. Mest tråkigt var det nog för arrangörerna av det första Kinnekulle Trail Run, men det bara att ta nya tag och komma tillbaka nästa år.

Rubriken på denna sida "Kinnekulle Trail Run blev en tävling utan vinnare" borde kanske istället ha varit "Kinnekulle Trail Run blev en tävling där alla vann", för alla som avverkat loppet idag oavsett längd kan känna sig som en vinnare, en prestation av var och en att ta hit och sen runt och i allt annat än behagligt väder.