FREDAG 13 MAJ 2016

Invigning av EVG Pingstvandring på Kinnekulle

På fredagskvällen samlades runt 350 hitresta vandrare från Tyskland, Schweiz, Österrike och Danmark i "nya" idrottshallen i Hällekis för att delta i invigningen av helgens EVG Pingstvandring på Kinnekulle som anordnats av Vandrarklubben Lundsbrunn.

Götene kommuns kommunalråd, Åsa Karlsson, invigningstalade på både svenska och tyska, och berättade för åhörarna om vad Kinnekulle och Götene kommun har att erbjuda.

Vandrarna hade maximal otur med vädret, någon dag tidigare och dom hade fått sett Kinnekulle från sin bästa sida, nu spås det tyvärr både regn och svalare temperaturer under helgen.

Det finns fyra olika sträckor att vandra på under lördag och söndag, 7, 14, 21 eller 42 km, ett utmärkt tillfälle för de utländska besökarna att bekanta sig med Kinnekulle och dess natur. Både start och mål är vid Hällekis Skola, första starten redan vid 06.30 för de som skall gå 42 km. Förhoppningsvis kommer även ett antal svenska vandrare att delta, hur många är dock osäkert med tanke på vädret.

Europäische Volkssportgemeinschaf (EVG) är ett europeiskt förbund med främst tysktalande medlemmar som bl.a. åker runt och deltar i olika vandringar. Sverige har inte varit värd för en EVG vandring sedan i mitten av 1970-talet.