FREDAG 6 MAJ 2016

Lisebergshjulet på plats igen med ny belysning

Nu är Lisebergshjulet på sin plats igen efter några månader av planerat underhåll. Lisebergshjulet är en naturlig del i stadens profil och mycket uppskattat av både barn och vuxna. Det har haft sin plats på Liseberg sedan 2012 och är ett av parkens mest fotograferade attraktioner.

Nu gör Liseberg tillsammans med SKF en extra satsning på hjulets ljussättning med ny LED belysning på hjulets nav och ny ljusslinga runt hela hjulet. Dessutom får gondolerna för första gången en ljussättning.

- SKF vill vara engagerat i de samhällen vi verkar i världen. Göteborg är vår bas och vi har därför många engagemang här som Operan, Universeum, Vetenskapsfestivalen och Gothia Cup. Vi har också ett långt samarbete med Liseberg vilket inte minst varit synligt i det gamla Pariserhjulet. Nu förnyar vi samarbetet med en ny visuell belysning i det nya hjulet och vi hoppas att den ska uppskattas lika mycket som belysningen på det gamla hjulet som var format som ett rullningslager, säger Gunilla Nilsson, VD SKF Sverige AB.

Lisebergshjulet snurrar med ett sfäriskt rullningslager från SKF och klarar en kapacitet på 900 gäster i timmen. 250 000 gäster åkte hjulet förra året och njöt av den magnifika utsikten över Göteborg.

Bild: Alrik Danielson, koncernchef SKF och Gunilla Nilsson VD SKF Sverige var bland de första gästerna som åkte Lisebergshjulet i samband med Lisebergs öppnande för säsongenPressmeddelande från: SKF