ONSDAG 4 MAJ 2016


Carina Thörn Hällekis Samhällsförening, Anders Jonsson OK Klyftamo, Angela Hörnfeldt Destination Läckö-Kinnekulle

Kinnekulle Trail Run - en utmaning för alla åldrar

Under fyra år med start 2012 har löpartävlingen "The Run" anordnats på bl.a. Kinnekulle, ett lopp för både motionärer och elit. OK Klyftamo har under dessa år deltagit som funktionärer, men i år anordnades ingen "The Run" på Kinnekulle och då bestämde sig OK Klyftamo tillsammans med Destination Läckö-Kinnekulle och Hällekis Samhällsförening att fortsätta med loppet i egen regi och nu kommer det att kallas " Kinnekulle Trail Run".

Kinnekulle Trail Run är en utmaning i fantastisk miljö och tuff terräng där loppet går i området kring Kinnekulles topp med start och mål vid utsiktstornet. Det är gemensam start för alla deltagande kl.16.00 där loppet passerar gammal skog och ängar. Det finns tre olika distanser att välja på, 5 eller 10 km med fantastisk utsikt och några ordentliga backar att klara av. Som ungdom eller ny motionär går det prova på hur det är att springa ett motionslopp på sträckan 1,9 km som går runt toppen av Kinnekulle och är lättare. Det kommer delas ut fina priser till de tre främsta i varje klass och det lottas ut priser på startnumren i klasserna 5 km och 1,9 km.

- Den långa sträckan på 10 km är en riktig tuff utmaning, säger Angela Hörnfeldt från Destination Läckö-Kinnekulle, hon vet då hon själv deltagit i loppet två gånger.

- Vi hoppas att det blir ett bra arrangemang och att det skapar en tradition som gör att folk återvänder år efter år, tar med vänner och bekanta och utöver loppet även passar på att njuta av vad Kinnekulle har att erbjuda. Alla kan delta på något sätt, allt från barnvagn till rullator, säger Anders Jonsson, OK Klyftamo, som är en av de drivande krafterna bakom detta lopp.

Loppet kom hastigt på då man bara för några veckor sedan fick reda på att "The Run" inte skulle arrangeras detta år, men trots kort varsel hoppas man att få mellan 100 och 150 deltagare i alla åldrar. Tidigare genom åren så har loppet lockat löpare i alla åldrar från främst Skaraborg, allt från motionärer till elit. Nytt för i år är den korta slingan på 1,9 km som går runt högplatån, perfekt för unga och nybörjare för att testa ett motionslopp. I framtiden har man planer på att utöka med ytterligare en längre distans, kanske 1,7 mil eller längre beroende på hur man hittar bästa bansträckningen.

- Det är första året vi kör och vi ser detta som en långsiktig satsning. Vi ser stor potential till att detta kan locka långväga besökare i framtiden och hoppas på ett riktigt bra lopp den 14 maj. Eftersom det finns flera olika distanser finns det någon som passar hela familjen, så vi uppmanar alla som är sugna på en utmaning att knyta på sig löparskorna och haka på! säger Jim Josefsson, VD, Destination Läckö-Kinnekulle AB

OK Klyftamo och Hällekis Samhällsförening ställer upp med ca 25 funktionärer och Destination Läckö-Kinnekulle kommer att ha ett informationstält vid Utsiktstornet. Vätskekontroll blir vid "Vindarnas tempel" ovanför Kinnekullegården.