TISDAG 3 MAJ 2016

Välkommen på vårsläpp hos Forsviks bruk

Träden får löv, blommorna knoppas och nu är det också dags för vårsläpp på Forsviks bruk. På lördag 7 maj mellan 11:00 och 16:00 öppnar vi portarna för säsongens smygpremiär - med nyheten berättarhörna där vi tar emot historier från förr med anknytning till bruket.

Vårsläppet är en ny tradition i Forsviks bruks 600-åriga historia, och det här är andra året i rad som portarna slås upp lite före den egentliga säsongsöppningen, som i år sker den 14 maj.

I år bjuder vi särskilt in lokalbefolkningen i Forsvik och vi tar tacksamt emot minnen och berättelser om bruket, dess omgivningar och om människorna som levt och verkat här i vår berättarhörna . Att få in berättelserna betyder att vi kan göra historien om Forsviks bruk levande och lockande också i framtiden.

Alla utställningar är öppna, vi erbjuder lekar från förr, tåget går och fri entré till guidning kl 14.

Vi har hantverkare i verkstäderna; Anders och Krister som gjuter och Göran och Jonatan som är i full gång i smedjan.

Dessutom är Folkuniversitetets hantverkscentrum här och bygger sin utställning RAW - Industrial Arts and Crafts. Utställningen har underrubriken Mysterious Minds och visar traditionella tekniker inom förgyllning, dekormåleri och träbildhuggeri på ett nytänkande sätt.Pressmeddelande från: Västarvet - Västra Götalandsregionen