MÅNDAG 2 Maj 2016

Rederi AB Göta Kanal lanserar ny exklusiv kryssning längs Bohusläns kust

Den k-märkta kanalbåten M/S Wilhelm Tham (1912) kommer i sommar bege sig ut på nya farvatten under den helt nya 3-dagarskryssningen, Bohuslänsresan. Resan sträcker sig mellan Göteborg och Grebbestad.

M/S Wilhelm Tham tar med sina 25 hytter upp till 50 passagerare på en oförglömlig tur längs vår vackra västkust i sommar. Resan inkluderar helpension och ett spännande utflyktsprogram.

- Vi är stolta och otroligt glada över att kunna erbjuda en unik paketerad produkt där man får uppleva det bästa av västkusten”, säger Fredrik Duveskog, platschef Strömma Turism & Sjöfart i Göteborg.

Rutten som sträcker sig mellan Göteborg och Grebbestad har planerats med omsorg av Pierre Drackner, befälhavare på Rederi AB Göta Kanal med lång erfarenhet av såväl Göta kanalturerna som Strömmas dagskryssningar i Göteborgs skärgård. Bohuslänsresan innehåller både den yttre skärgården såväl som smala kanaler och passager.Kyrkesund, Sotenkanalen och Hamburgsund är tre idylliska skärgårdspassager som kompletterar större farvatten under resans gång. - För oss var det viktigt att finna en färdväg som kombinerar allt det kusten bjuder på, säger Pierre Drackner.

Båten gör vid flera tillfällen stopp för att utforska miljöerna på närmare håll. Utöver vackra platser bjuder varje stopp på spännande historia och unika upplevelser. Det idylliska fiskesamhället Gullholmen med mussel- och ostronprovning, Bohusläns hjärta Smögen med besök på fiskauktion, Fjällbacka känt från Camilla Läckbergs böcker och den mytomspunna fyrplatsen Vinga är ett axplock av de platser och upplevelser Bohuslänsresan innehåller. - Efter att ha finkammat kusten har vi har verkligen lyckats hitta unika upplevelser och exklusiva små kustpärlor att besöka under kryssningen ” säger Fredrik Duveskog.

Vid sidan av fantastiska miljöer är en stor del av resans totala upplevelse den genuina och historiska atmosfär som infinner sig ombord på Wilhelm Tham. Det gamla och klassiska ges en framträdande plats där all inredning är noga genomtänkt för att bevara båtens skönhet och själ. Hytterna är omsorgsfullt inredda med detaljer i mässing och vackra textilier och är i storlek som en mindre tågkupé, ombord på Wilhelm Tham reser man på samma sätt som förr i tiden. I båtens genuina matsal serveras det dagligen frukost, tvårätters lunch och trerätters middag, där menyerna hämtat inspiration från Bohuskustens vyer.

Under tre dagar kombineras historia, minnesvärda matupplevelserna och vackra miljöer till en fantastisk helhetsupplevelse unik för Bohuslänsresan. - Känslan av att sitta på M/S Wilhelm Thams bryggdäck och få njuta av förbipasserade miljö är helt underbar, säger Fredrik Duveskog

Flera utländska reseagenter, från bland annat Tyskland, Schweiz, Storbritannien, Australien och USA har redan inkluderat Bohuslänsresan i deras sommarutbud för 2016.Pressmeddelande från: Strömma Turism & Sjöfart AB