Torsdag 26 november 2015

Premiär för STCC 2016 körs i Skövde!

Nu är det klart att även nästa års premiär av STCC och RallyX körs i Skövde. Tävlingarna som genomfördes tidigare i år blev en succé och den 1 maj 2016 startar vi motorerna igen. Loppen körs på Skövde flygplats där förarna sätts på prov på den temporära racingbanan.

Årets tävlingar bjöd på flera spännande ögonblick då banan hade många snabba partier och en hårnål där omkörningsförsöken var många. Och nog fanns det flera tillfällen då publiken höll andan av dramatiken på banan. Totalt under hela helgen följdes tävlingarna av 9 000 unika besökare. Evenemanget spred inte bara glädje till alla bil- och motorintresserade utan genererade också 1600 hotellövernattningar i Skövde den helgen, vilket ledde till turistekonomiska effekter på motsvarande 5,2 miljoner. Dessutom gav evenemanget ett medialt PR-värde på 3,4 miljoner kronor.

-Premiären för STCC och RallyX på Skövde Flygplats i år blev en publiksuccé. För oss var det självklart att bygga vidare på den succén till 2016, säger Jonas Lundin, VD för STCC. Samarbetet med Next Skövde, Volvobolagen och övriga partners i Skövde fungerade utmärkt vilket avgjorde beslutet att köra i Skövde igen. Med uppdaterade banor ser vi nu verkligen fram emot 1 maj och premiären på Skövde Flygplats.

På plats i Skövde genomförs evenemanget av STCC med Next Skövde som lokal arrangör. Huvudsponsorer för tävlingen är Volvobolagen i Skövde (Volvo Cars, Volvo Group Trucks Operation, Bilia) och Skövde Kommun.

-Vi är glada över att STCC vill fortsätta samarbetet med oss och väljer att komma tillbaka till Skövde. STCC är ett evenemang i toppklass och är perfekt för att sätta vår stad på kartan och stärka Skövde som varumärke, säger Mats Olsson, VD på Next Skövde. Det är viktigt för oss att skapa lokal stolthet och nationell kännedom och nu får vi chansen att korrigera och förbättra evenemanget så att det på plats blir en ännu bättre upplevelse för alla besökare. Vi vill upprepa folkfesten!

Skövde ligger mitt i en region där det finns ett stort motor- och teknikintresse. Här finns också en stark koppling till bil- och industriföretag. Vi är riktigt glada och stolta över att få välkomna STCC till Skövde även nästa år! Nu blickar vi framåt och längtar till 1 maj 2016 när en ny säsong för STCC och Rally X drar igång.
Pressmeddelande från: Next Skövde