Tisdag 5 maj 2015

Dags för premiär – STCC Volvo Race Skövde

Pulsen stiger och spänningen är på topp inför STCC- och RallyX-premiären på Skövde Flygplats där en temporär racerbana har byggts upp för att ta emot den svenska racing- och rallycrosseliten den 8-10 maj. I STCC kommer regerande mästaren, Volvo-föraren Thed Björk, att utmanas av Fredrik Larsson, Richard Göransson och Fredrik Ekblom bland många andra.
– Vi ser fram emot en mycket spännande premiär med ett startfält i STCC som lovar att bjuda på underhållande racing, säger Jonas Lundin VD för STCC.

Publiken kan se fram emot ett evenemang med mycket racing och underhållning i tre dagar. Det finns ett stort motorintresse i Skaraborg, inte minst runt Skövde där Volvobolagen är etablerade – och där är det många som vill komma ut och heja fram Volvo till en ny seger på banan – vi hoppas på en stor publik i helgen. För första gången i STCC:s historia står också två tjejer på startlinjen – Emma Kimiläinen, som gör sitt andra år tillsammans med PWR Racing Team, och Emelie Liljeström som gör sin STCC-debut för Team Kia.
– Det är väldigt roligt att tjejerna är på frammarsch i svensk racing, säger Jonas Lundin VD för STCC. Emelie körde i vår supportklass Clio Cup förra året och där har vi i år också två tjejer som kommer till start. I motorsport kan tjejer och killar tävla mot varandra på lika villkor och det finns ingen anledning att vi inte ska ha fler tjejer med i startfältet i framtiden. Det är något vi jobbar hårt med.

På söndagen står rallycross på programmet. I Supercar, klassen för fyrhjulsdrivna bilar med 600 hästkrafter under huven, är det den regerande mästaren Sebastian Eriksson som utmanas av Kevin Eriksson, Niclas Grönholm och Peter Hedström bland andra. Dessutom blir det välfyllda startfält i Supercar Lites och Super Nationell 2400.
– Det är kul att kunna bjuda publiken på deltagare av världsklass i Supercar, säger Jonas Lundin. Både Sebastian Eriksson, Kevin Eriksson, Peter Hedström och några till har visat vad de kan i VM. Förutom våra egna klasser, Supercar och Supercar Lites som ingår i RallyX, är också Super Nationell 2400 på plats för att ställa till med en riktig rallycrossfest.

STCC Volvo Race Skövde är ett resultat av ett samarbete mellan Volvobolagen, Skövde Kommun, Sport & Evenemang samt STCC. Utöver STCC och RallyX bjuds publiken även på racing i supportklasserna Porsche Carrera Cup Scandinavia, Clio Cup JTCC, Formel Renault 1.6 och V8 Thunder Cars.

Pressmeddelande från: STCC