Fredag 27 mars 2015

Byggmax har öppnat ny butik i Mariestad

Byggmax öppnade idag en ny butik på Industrigatan i Mariestad. Sex personer har fått anställning i butiken som är den tolfte i Västra Götalandsregionen. Totalt har Byggmax 73 butiker i Sverige.

- Vi har länge velat etablera en butik i Mariestad och har nu hittat ett bra Byggmax-läge där det passerar mycket folk. Våra butiker i Lidköping och Skövde går riktigt bra, vilket gör att det känns kul att få möjlighet att öppna även i Mariestad, säger Daniel Svensk, regionchef på Byggmax.

Industrigatan har ett bra läge, med stor tomt och möjlighet att etablera Byggmax-konceptet. Totalt krävs en butiksyta på cirka 8 000 kvm, där butikslokaler och drive-in tar mest plats. Byggmax affärsidé är att erbjuda kunder bra kvalitet till lågt pris, där kunderna själva gör en del av jobbet för att hålla ned kostnaderna.

Byggmax säljer bygginriktade varor såsom virke, golv, gips, cement, fönster, dörrar och färg till både proffs och hemmafixare. Byggmax-konceptet går ut på att erbjuda kunderna produkter med bra kvalitet till ett lågt pris.

Byggmax är det byggvaruhus som svenskarna anser har lägst pris. Enligt Mediekompaniets årliga varumärkesundersökning, MK Rapporten, uppger 59 procent av svenskarna att Byggmax är det billigaste alternativet. Motsvarande siffror för närmaste konkurrenter är 30 respektive 29 procent.

Pressmeddelande från: Byggmax