Onsdag 25 mars 2015

Antikrundan till Läckö slott

Lidköping och Läckö Slott blir en av de sex platserna som får besök av Anne Lundberg och 20 av Sveriges främsta antikexperter under Antikrundans turné. Senast programmet spelades in i Lidköping var 1997. Inspelningsdagen blir den 30 augusti och man tror på ett mycket stort intresse för programmet. Kombinationen av Antikrundans stora publik med över 1,6 miljoner tittare i genomsnitt och Läckö slott som är ett av västsveriges största turistmål, kommer locka tusentals intresserade människor.

- Vi är så glada att få komma till Läckö Slott och spela in Antikrundan, säger Pernilla Månsson Colt, producent för programmet sedan 2008. – Det är nästan overkligt där ute på udden, vackrare inspelningsplats får man leta efter! Nu ber vi bara till vädergudarna – och till alla i närheten att komma till oss med spännande föremål på inspelningsdagen!

Läckö Slotts VD Magnus Lönnroth är givetvis mycket nöjd med att få Antikrundan på besök i sommar. - Vi känner oss verkligen inspirerade att medverka till en riktigt festlig dag och förbereder oss för storpublik. Att vårt område dessutom exponeras i ett av landets mest omtyckta tv-program stärker kännedomen om våra kvalitéer ytterligare.

Men besöket har stort värde för hela kommunen. Kommundirektör Jan Fransson är mycket positiv till beskedet om att Antikrundan kommer till Läckö. - Jag är mycket glad för att Antikrundan valt att komma till Lidköping och Läcköslott. Läckö slott är en fantastisk plats ur flera perspektiv som jag tror både besökare och tv-tittare kommer att uppskatta.

Programmet sänds i början av 2016 i SVT1 och det kommer bli två heltimmesprogram från varje ort.

Pressmeddelande från: Lidköpings kommun