Måndag 23 mars 2015

En hyllning till Monica Zetterlund med Edmunds Big Band och Ragnhid Ehn White

Edmonds Big Band och Ragnhild Ehn White kommer att hylla Monica Zetterlund med en konsert onsdagen den 8 april i Götene Centrumhus, Sessionssalen.

- Det är en rik skatt att välja låtar ur, säger Arne Cederberg, bandledare.

Några av sångerna som framförs på konserten är Sakta vi gå genom stan, Bedårande sommarvals och Gröna små äpplen. Det blir arrangemang för hela storbandet men också för mindre sättning, precis som Monica Z gjorde. Arne Cederberg har specialskrivit några av arrangemangen till konserten.

Ragnhild Ehn White är en återkommande solist hos storbandet. Hon är uppvuxen i Arentorp utanför Vara men är sedan ett antal år bosatt i Göteborg. Hon var solist även vid den hyllningskonsert till Monica Z som Edmonds Big Band framförde i Vara konserthus i höstas.

Edmonds Big Band har sin bas i Vara sedan 1978. Bandledaren Edmund Kalus är mannen bakom namnet. Idag leds storbandet av Arne Cederberg som består av fem saxofonister, fyra trombonister, fem trumpetare, slagverkare, gitarrist, basist och pianist. Bandets hemvist är Vara men flera bandmedlemmar kommer från olika delar av Skaraborg. De flesta av medlemmarna har anknytning till Vara och några kommer från grannkommunerna.

Konserten arrangeras av storbandet tillsammans med Kulturen, Götene kommun och Studiefrämjandet.

Pressmeddelande från: Götene kommun