Onsdag 18 mars 2015

Stora invigningsdagen vid Hornborgasjön

Det är både spännande och festliga tider vid Hornborgasjön! Den 21 mars invigs inte bara transäsongen utan också en ny utställning på Trandansen och naturum Hornborgasjön som har genomgått en total förvandling invändigt.

Dagens festligheter inleds med invigning av transäsongen och den nya utställningen på Trandansen kl. 10.00. Ordförande i Skövde Fågelklubb och utställningens bildredaktör Kent-Ove Hvass håller tal och den lokala sångerskan Amina Johansson bjuder på vårtoner. Det bjuds även på tranguidningar och tipspromenader under dagen.

Efter invigningen av transäsongen flyttar firandet över till naturum Hornborgasjön, som invigs kl. 14.00. Landshövding Lars Bäckström och Naturvårdsverkets generaldirektör Eva Thörnelöf håller tal. Västgöta Nations Manskör förgyller invigningen med sång.

Under dagen bjuds det på visningar i den nya utställningen och naturums mindre besökare kan gå på skattjakt och titta på en dockteater om Tranan Taras spännande äventyr.

– Vi gör en satsning på att förnya besöksmålet Hornborgasjön. Detta är första steget i en större satsning och vi ser med glädje fram emot den nya utställningen och naturums invändiga förvandling, säger Eva Thörnelöf, vikarierande generaldirektör vid Naturvårdsverket.

För detaljerat program för dagen - se bifogat dokument eller www.hornborga.com

Pressmeddelande från: Länsstyrelsen Västra Götalands Län