Måndag 16 mars 2015

The Fabulous Mrs Murphy gör årets affisch!

Sedan Carl Larssons dagar har Majblomman samarbetat med svenska konstnärer, och kunnat presentera en girlang av härligt majblommiga affischer! I år har vi kopplat in den sprudlande formgivaren Malin Ehlin, alias Mrs Murphy. I början av 00-talet färgsatte hon majblommor ihop med en barnjury.

Mrs Murphy har ritat och skapat sedan barnsben, och är glad som en lärka över att kunna göra en insats för barn som har det tufft. Det gör hon med ett ljuvligt strandmotiv i gammaldags travel poster-stil.

Just det! Jag har inspirerats av gamla reseaffischer, och jobbat med temat sommarlov. Så bilden berättar helt enkelt om sol, bad och lekar! Och så har jag lagt på ett filter så att det känns lite ”äldre”.

Att Mrs Murphy älskar design från förr går inte att ta miste på. Hennes hem är prytt med popkulturella detaljer och glammig vintage från golv till tak.

Utöver att majblommebilden får hänga intill Lasse Åberg och Caroline af Ugglas i Majblommans galleri gläds Mrs Murphy mycket åt att kunna bidra till att barn får förverkliga sina drömmar om sommaren.

Ja, i år lyfter Majblomman fram sommarlovet, som är en påfrestande tid för barn i familjer med knappa resurser, säger Lena Holm – Majblommans generalsekreterare. Vi vill att alla ska få uppleva den där härliga stunden på stranden som årets affisch fångar så fint.

Mrs Murphys härliga affisch finns att beställa i majblommans digitala Blombutik. Mer om vår konstnär finns givetvis också på den egna sajten.

Pressmeddelande från: Majblomman