Onsdag 4 mars 2015

Utomhusaktiviteter lockar turister till Västsverige

Turistrådet Västsverige ser ett ökat intresse för aktiviteter och upplevelser utomhus. Många kommer till regionen för att vandra, klättra, cykla eller paddla. Aktiviteterna kombineras gärna med bra mat och bekvämt boende.

– Naturturism är ett av våra prioriterade verksamhetsområden där fokus ligger på att utveckla en bredd i utbudet. Med allt från de bekväma äventyren till de som är mer utmanande. Tack vare vår varierande och lättillgängliga natur kan vi erbjuda upplevelser som passar alla. Aktiviteterna kompletteras ofta med goda middagar, övernattning på hotell och pensionat, säger Anders Nykvist, chef produktutveckling, Turistrådet Västsverige.

Deltar på Vildmarksmässa 6-8 mars

Tillsammans med representanter från Camp Dalsland och Södra Bohuslän Turism, deltar Turistrådet Västsverige i år för första gången på Vildmarksmässan i Stockholm som äger rum den 6-8 mars. De finns i monter B15:29 och kommer att presentera över 30 spännande outdooraktiviteter.

– Vi är stolta över vår region och vill visa upp att Västsverige där Dalsland, Bohuslän och Västergötland ingår, är ett riktigt äventyrsland som kan erbjuda spännande naturupplevelser som få platser kan mäta sig med, säger Anders Nykvist.

Populärt med Vasalopp - i kanot

En av aktiviteterna är Dalsland Kanot Maraton. Det är inte bara Sveriges, utan världens största kanottävling, som årligen lockar deltagare från över 15 länder. Tävlingen är 55 kilometer lång, går genom fyra sjöar och är kanotisternas motsvarighet till Vasaloppet.

– Loppet är en riktig folkfest och har ett stort internationellt intresse. Förra året var inte mindre än 56 % av deltagarna utländska. De allra flesta är motionärer där målet inte är att vinna utan att slå sin egen tid eller åtminstone komma bättre än sin kompis, säger Crister Blüme, verksamhetsansvarig på Camp Dalsland som arrangerar tävlingen.

Pressmeddelande från: Turistrådet Västsverige