Fredag 31 oktober 2014

Månsson gästar Radio (S)

Anders Månsson i Radio (S)?! Jodå, det är fullt möjligt eftersom Socialdemokraterna och Götenes Framtid bildar styrande minoritet i Götene kommun under den kommande mandatperioden. Programmet med Månsson som gäst sänds onsdagen den 12 november.

Månsson blev ledamot av kommunfullmäktige redan 1991, då invald för Ny Demokrati. Han berättar om hur sedan partiet Götenes Framtid skapades, och han blickar tillbaka på de dryga 20 åren i kommunens högst beslutande församling.

Götenes Framtid är med sina sex mandat idag Götenes näst största parti i kommunfullmäktige. Anders kommer att bli ordförande i barn- och utbildningsnämnden, och han kommer i samtal om det in på den viktigaste utmaningen som han menar att Götene kommun nu står inför.

Samtalet spänner över många områden, såsom hans intressen utanför politiken. Anders Månsson ger flera exempel på sin slagfärdighet i att uttrycka sig, och han minns tillbaka till när han fick skäll av dåvarande kommunalrådet efter ett uttalande som Månsson gjorde för 20 år sedan...