Tisdag 28 oktober 2014

Allhelgonaturné med Simon Ljungman och Mozart Requiem

Efter förra årets succé med Simon Ljungmans och SeLests nytolkning av Mozart Requiem, går föreställningen åter ut på turné. Det blir en ljus dödsmässa och en hyllning till alla dem som gått före. Turnén går till Stockholm, Malmö, Varberg och Göteborg.

I sitt uppdrag som Artist in Residence på Vara Konserthus valde Simon Ljungman att göra en nytolkning av Mozarts dödsmässa tillsammans med SeLest.

- Vår vision och idé med att låta gruppen SeLest möta Mozarts Requiem är att skapa ett spännande möte mellan pop och rock som tar sig an 1700-talets klassiska musik, berättar Simon Ljungman.

Det är just med sådana möten som musikerna i SeLest alltid jobbar - fem klassiska stråkar möter fyra mer traditionella rockbandsmusiker.

Mozart skrev detta requiem år 1791 på beställning. Det skulle senare bli hans egen dödsmässa. Trots att Mozart aldrig helt hann skiva klart sin dödsmässa är detta ett av världens mest spelade verk. Kanske är det just det ofullbordade som lockar SeLest till att nu drygt 200 år senare ge sin version av Mozarts Requiem. Mozarts original finns kvar tillsammans med tre nyskrivna satser samt SeLests egna svenska översättning av verkets solopartier. Föreställningen ges i ett scenrum vilande på Patrik-Gunnar Helins projektioner.

- Vi kommer att få vara med om en ljus dödsmässa som är en hyllning till alla dem som gått före, säger Simon Ljungman.

Turnén gör stopp i Stockholm, Malmö, Varberg och avslutas i Göteborg. Konserten i Göteborg kommer att spelas in för tv.

Simon Ljungman har varit Artist in Residence på Vara Konserthus sedan våren 2013. Ljungman är förutom residensartist även Håkan Hellströms gitarrist, medlem i Augustifamiljen och en mycket populär körledare.

TURNÉ 2014
30 okt Stockholm Katarina kyrka
31 okt Malmö Palladium
1 nov Varberg Varbergs teater
2 nov Göteborg Stora Teatern

Pressmeddelande från: Vara Konserthus