Måndag 20 oktober 2014

Hällekis Musikkårs 95-årsjubileum

Hällekis Musikkår firar 95 år med en konsert i Församlingshemmet i Götene på söndag. Det blir en blandning av marscher och olika stycken. Inbjudna gäster är före detta dirigenter och från Orkesterförbundet i Stockholm kommer Förbundsdirektör Magnus Eriksson och från Västra Götalands orkesterförbund ordförande Johan Pettersen.

Konferencier blir välkände Skövdeprofilen Ronny Nyman. Dirigent Lena Öberg. Det blir även medaljutdelning. En tillbakablick kan det också bli tack vare att två gymnasieelever Sofia Wolfbrandt och Caroline Filipsson hade Hällekis Musikkår som specialarbete i april 1997.

Efter branden i Folkets Hus, Hällekis har ju mycket av det gamla arkrivet försvunnit och noter, notställ och en del instrument bland annat trummor. Men tack vare många frivilliga gåvor från folk i bygden och från andra orter, föreningar, företag och Sparbankstifelsen och från många orkestrar från söder till norr som har lånat ut noter så har Musikåren kunnat öva in en repertoar.

Det är med ett stort och varmt tack till alla som Hällekis Musikkår fortfarande finns kvar och att Musikkårens medlemmar kunde starta upp med övningar efter sommaruppehållet. Och ett tack till Götene kommunen att Musikkåren kan vara i musikskolans aula i Götene och ha repetitioner.

Då Musikkåren har kunnat köpa in ny julmusik så blir det även två julkonserter i november. Musikkåren hälsar välkommen till 95-årsjubileet.

För Hällekis Musikkår

Ingegerd Thörn