Onsdag 15 oktober 2014

95 nya INGO-stationer öppnar i Sverige

Alla JET-stationer i Sverige och Danmark har nu bytt namn och utseende till INGO. För att ytterligare stärka närvaron på marknaden och komma närmare kunderna öppnar INGO 95 nya stationer i Sverige. De första nya stationerna öppnas med start i oktober 2014 och alla 95 stationer beräknas vara klara i maj 2015. I och med att vi utökar nätverket med 95 stationer kommer INGO att bli den ledande automatstationskedjan i Sverige med totalt 232 automatstationer.

Först ut blir två nya stationer i Stockholmsområdet, en ny INGO-station i Hässelby och en ny i Nacka. Därefter fortsätter nya INGO-stationer att öppnas från norr till söder mellan oktober 2014 och maj 2015.

– Nu stärker vi greppet ännu mer om automatmarknaden och ger fler kunder möjlighet att tanka till ett lågt pris. Med 95 nya INGO-stationer kan vi erbjuda bensin, diesel och E85 till ett pris som ligger i det lägsta prisskiktet och förbättrar samtidigt tillgängligheten för INGO:s kunder, säger Christel Nettelvik, chef för INGO i Sverige.

Trevligt att tanka

Stationerna i Hässelby och Nacka utanför Stockholm är två av totalt 95 som kommer att öppnas under det närmaste halvåret. Christel Nettelvik har en tydlig ambition för de nya INGO-stationerna:

”Det ska vara trevligt och tryggt att tanka på automatstationerna. Det har varit vår strategi redan från starten. De nya INGO-stationerna ska vara väl upplysta, rena och inbjudande, säger Christel Nettelvik och fortsätter:

”Bensinmarknaden i Sverige präglas av hård konkurrens när det gäller pris. INGO, tidigare JET, har redan från starten varit ledande i priskriget, både nationellt och lokalt. Vi tror inte att konsumenterna vill ha komplicerade rabatter, utan fasta låga priser är det säkraste kortet i kampen om kunderna. Den strategin kommer vi att fortsätta med.”

Sedan 2012 ägs INGO av det kanadensiska bolaget Alimentation Couche Tard. INGO, tidigare JET, har sedan starten 1978 inriktat sig på att sälja drivmedel till ett lågt och rättvist pris.

Pressmeddelande från: INGO