Fredag 10 oktober 2014

Starta älgjakten på lördag!

Öka möjligheten för fler att deltaga i älgjakten. Flytta älgjaktspremiären till lördag. Det skriver personvald riksdagsledamot Cecilia Widegren (M), Norra Vånga, Skaraborg i en motion som lämnas in idag fredag till Sveriges Riksdag. Genom denna justering hoppas Widegren (M) att fler ska ges möjlighet att delta, då jägarna slipper valet mellan arbete och älgjakt.

- De flesta jägare som jobbar till vardags måste ta semesterdagar för att kunna deltaga i älgjaktspremiären som alltid är på en måndag. Många jaktlag börjar därför inte jaga förrän nästa lördagen, för att hela jaktlaget skall kunna deltaga. Andra ges inte chansen att deltaga fullt ut då den tilldelade kvoten kan vara slut på några dagar, säger Cecilia Widegren (M) som själv har jägarexamen.

Samtidigt skulle en förändring av veckodagen vara positiv i den viktiga framtidsfrågan om föryngring av jägarkåren.
- En föryngring av jaktlagen är en viktig framtidsfråga för många jaktlag. Studerande, eller unga med första foten in på arbetsmarknaden, ska inte behöva ta ledigt eller avstå från studier för att vara med på älgjakts premiär, det ska fungera ändå, avslutar Cecilia Widegren (M).

Pressmeddelande från: Moderaterna i Riksdagen