Måndag 6 oktober 2014

Vägen till utlandsjobbet går via Vara

I morgon bitti kliver hundratals arbetssökande från Västra Götalands olika hörn på bussen som kan ta dem till en fårfarm på Nya Zeeland, norska sjukhus eller en alptopp i Österrike.

Arbetsförmedlingen anordnar tisdagen den 7 oktober en inspirationsdag på Vara konserthus med utlandsjobb i fokus. Det finns miljontals lediga platser i Europa och i vår närhet skriker Norge efter arbetskraft.

På mässan i Vara står ett antal företag som har jobb att erbjuda till rätt sökande, men det finns också flera utställare som bland annat informerar om hur man får anställning på ett kryssningsfartyg eller som telefonförsäljare på ett callcenter vid Medelhavet. Arbetsförmedlingens utlandsförmedlare berättar även vad man bör tänka på vid utlandsarbete. Det går även att ta del av platsbanken för hela EU.

Följande avreseorter finns att välja på: Säffle, Åmål, Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla, Bengtsfors, Borås, Mariestad, Lidköping, Skara, Skövde, Tidaholm och Falköping. Bussarna avgår mellan 8:00 och 9:00.

Pressmeddelande från: Arbetsförmedlingen