Torsdag 31 juli 2014

Veteranmarschen kommer till Lidköping 1 augusti

29 juli till 9 augusti går Veteranmarschen mellan Hindås och Örebro. I morgon 1 augusti kommer marschen till Lidköping. Då är vem som helst välkommen att gå med i tåget från Läckögrillen till Nya Stadens torg, för att uppmärksamma och hedra Sveriges alla militära och civila veteraner och den resurs de utgör i samhället. I Lidköping väntas ett hundratal personer delta och totalt kommer närmare 1000 personer ha deltagit i Veteranmarschen 2014.

Veteranmarschen började den 29 juli i Hindås, där förra årets marsch avslutades, och går sedan i 11 etapper 32 mil till Örebro dit man anländer den 9 augusti. Längs vägen kommer veteraner, anhöriga och allmänhet att ansluta och gå med marschen kortare eller längre sträckor och delta i de ceremonier och festligheter som arrangeras.

Tågar till Nya Stadens torg i Lidköping

I Lidköping kommer marschen att gå från Läckögrillen till Nya Stadens torg. Samling sker klockan 15.30 vid Läckögrillen vid Shellmacken på Läckögatan. Därefter tågar alla deltagare tillsammans längs Läckögatan och Stenportsgatan fram till målet Nya Stadens torg, dit man väntas ca 16.00.

10-tal går hela vägen – 32 mil

En av de knappt tiotal personer som kommer gå alla 11 etapper är initiativtagaren Lars-Göran Nyholm. Lars-Göran Nyholm blev tidigare i år utnämnd till Årets veteran för sitt arbete med att uppmärksamma veteraner och deras kompetens.

– Vi i Sverige måste bli mycket bättre på att ta till vara på den resurs som våra civila och militära veteraner utgör. Den finns här mitt framför oss, och vi behöver bara tacka och ta emot. Veteraner har kunskaper och insikter som är ovärderliga för såväl samhället som för näringslivet, säger Lars-Göran Nyholm, initiativtagare till Veteranmarschen.

Pressmeddelande från: Fredsbaskrarna