Måndag 9 juni 2014

Sveriges Radio sänder Cykel-SM från Götene/Kinnekulle

Sveriges Radio Skaraborg kommer sända Svenska Mästerskapen på cykel den 28-29 juni. Sändningarna kommer ske i sverigesradio.se/skaraborg och via appen SR-Play vilket möjliggör att följa Damernas och Herrarnas linjelopp i sin helhet från start till mål.

Till expertkommentator har arrangören; Cykelklubben U6, anlitat fd världsmästarinnan Susanne Ljungskog.

Cykel-SM är årets största sporthändelse i vårt upptagningsområde, dessutom kommer många av Sveriges bästa cyklister från Västergötland/Skaraborg (Bernt Johansson, Bröderna Fåglum m fl). Intresset för cykelsport är mycket stort i denna landsända, därför gör vi denna satsning säger Jens Prytz, sportansvarig på P4 Skaraborg.

Vi är mycket tacksamma att P4 Skaraborg gör denna satsning på vårt arrangemang. Vi hoppas självklart på storpublik till Kinnekulle helgen den 28-29 juni, men för alla som inte har möjlighet att följa tävlingarna live får alla nu en möjlighet att via webradion ändå få uppleva tävlingarna säger Thomas Rehn, tävlingsledare för Cykel-SM Götene/Kinnekulle.

För att sätta krydda på sändningen har vi lyckats knyta till oss Susanne Ljungskog som expertkommentator. Med två VM-guld i bagaget vet hon vad som gäller för att till slut vara först över mållinjen.

Tävlingarna avgörs på Kinnekulle med start och mål på toppen av Högkullen. Det kommer bli mycket tuffa tävlingar, finns tom de som anser att det blir för tufft. Varvet mäter 13,4 km och avslutningsbacken är ca 2,5 km lång. Damerna kommer köra 9 varv (120 km) på lördagen 28/6 medan herrarna (15 varv, 200 km) kör sin tävling på söndagen 29/6, målgång kommer vara ca 17:00 båda dagarna. Dam & herrjuniorer kommer avgöra sina tävlingar på förmiddagarna respektive dag.

/Thomas Rehn
tävlingsledare
Cykelklubben U6