Måndag 2 juni 2014

Öppet Hus på Skara Sommarland den 8 juni

Skara Sommarland bjuder in till Öppet Hus för att stolt uppmärksamma sitt 30-årsjubileum. Nyfikna och äventyrslystna är varmt välkomna söndagen den 8 juni mellan kl. 15:00-17:00 för att fira jubilaren som då bjuder på fri entré, blöta dopp och kittlande åkturer.

1984 slog Skara Sommarland upp portarna för första gången. Den sommaren stod bland andra Sveriges första pojkband Herreys för underhållningen och attraktionerna Surfing Hill samt Grand Prix-banan såg dagens ljus. Skara Sommarland har genomgått en kontinuerlig omvandling sedan dess och nu har tre decennier passerat sedan premiärsommaren. Attraktioner både på land och vatten har tillkommit och parken har vuxit både i omfång och i antal upplevelser.

- Har man inte besökt Skara Sommarland sedan 80-talet så skulle man sannolikt inte känna igen sig i dagens moderna park. Vi vill ta tillfället i akt att fira denna stolta jubilar genom att ge närboende som inte har varit här på länge chansen att återupptäcka parken, säger Hans Ericsson, vd på Skara Sommarland.

Idag är Skara Sommarland Skandinaviens största vattenland med totalt 44 åkattraktioner på land och vatten för alla åldrar. Investeringarna har under de senaste åren resulterat i bland annat en upprustning av parkmiljön, den prisbelönade berg- och dalbanan Tranan samt världsattraktioner i vatten som Racer, Big Drop och årets nyhet, Cobra.

Söndagen den 8 juni har Skara Sommarland öppet mellan kl. 10:00-17:00. Från kl. 15:00 bjuder Skara Sommarland in till Öppet Hus för att fira parkens utveckling under sina 30 år. Jubilaren bjuder på fri entré, blöta dopp samt kittlande åkturer. Skara Sommarland öppnar för säsongen fredagen den 6 juni.

Pressmeddelande från: Skara Sommarland