Söndagen den 5 augusti 2012

Tid för Country i Österäng

Nu på torsdag kväll den 9 augusti bjuds countrymusik och linedance i Österängs bygdegård. Det är stockholmsgruppen Reverend Bob & Just In Time som för andra gången kommer till Österäng. Det har hunnit gå sex år sedan de senast besökte bygdegården för en spelning.

Reverend Bob & Just In Time är ett countryband med en lång meritlista från festivaler, galor, dansställen och medverkan i såväl tv som radio.

Välkända countryhits blandas med egna låtar och tolkningar av bland annat Rolling Stones och Elvis musik.
Musiken är alltid dansvänlig och eftersom den äldsta i bandet är över 60 år och den yngsta nyss fyllt 20, bjuder de en musik som passar för en bred publik.

Bandet sångare kallar sig Reverend Bob och kommer från North Carolina i USA men är numera bosatt i Sverige.

För att få ett äkta country sound består kompet av trummor, bas, elgitarr, steelguitar och fiol. År 2007 vann bandet Country SM i kategorin bästa Pop/rock country och förra året släpptes det kritikerrosade albumet Hayride.

I den första delen av spelningen kommer de även att lära ut grunderna i linedance och alla som vill får prova på.

Bandet består av följande medlemmar: Reverend Bob, sång och gitarr, Nicke Widén, steel guitar, banjo och dobro, Bosse Nilsson, fiol och sång, Tim Carlstedt, gitarr och sång, Martin Johansson, bas och Viktor Henriksson, trummor.

Österängs bygdegårdsförening arrangerar.