- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010605 ]
Arn-febern bestående

Intresset kring Guillous tempelriddare Arn Magnusson och det allt mer ökande historiska intresset bland befolkningen visar inga tecken på att mattas, turistbyrårena har fullt upp med att förmedla Arn-resor och busspaketen är redan fullbokade.

För att göra vissa kvalitetsförbättringar så som nytryck av broschyr, guideutbildningar, utställning, skyltar, filmning och marknadsföring har Västergötlands Museum i Skara ansökt om 25 000 kronor från de kommuner som deltar i Arn-projektet och 200 000 kronor från regionen.

Till nästa sommar kommer man att utveckla fler paket för besökarna, och det kan nog behövas då turismen snarare kommer att öka än minska då nu Jan Guillou kommer ut med den fjärde boken i Arn-serien. Boken kommer vid midsommartid och heter "Arvet efter Arn" och är fokuserad på Birger Jarl som ligger begravd i Varnhem.

Många lokala arrangemang anordnas med anknytning till Arn och inom den närmaste tiden kommer en introduktionsfilm "I Arns fotspår" att spelas in som skall ge ett litet smakprov på de historiska platserna som nämns i böckerna. I sommar kommer den att visas på museet.

En hel del andra arrangemang anordnas med anknytning till medeltiden, Västgöta Lekar är medeltida tävlingar som startade under medeltids dagarna i Skara i maj, dessa fortsätter sen i Varnhem 17/6, Kungslena 22/6 med final i Forsvik den 25 augusti.

Som vanligt kommer det att bli en Riddarvecka i Hova, och nu i pingst arrangeras "Toner från en källa" i Husaby där man även i år kommer att kunna besöka multimediautställningen "Källan". Det blir också klosterdagar i Varnhem. På Arns egen hemsida www.skaramus.se/arn/arnstart.html kan man läsa det mesta om vad som är på gång, gör gärna ett besök.

««  Tillbaka till förra sidan