Senaste rubrikerna
In/utrikes/IT-nyheter
Nyhetsarkiv
Insändare
Miljörutan
Väder - Götene
Soltider (SMHI)
Köp & Sälj
Tavlan - annonser
Idéplanket
Webbfrågan
Veckans bild
Länkar
Skolmat - Götene
Dagens namn
Vintips
Sök i HK
Om


Regn stoppar inte en 60-årig tradition

Första maj, våren skall traditionsenligt hälsas välkommen och första maj demonstrationer genomföras så även i det forna brukssamhället Hällekis. En kvarleva med över 60-årig tradition från det gamla brukets dagar är att Hällekis Musikkår tidigt på morgonen den 1:maj musicerande skall tåga genom samhället, ofta med en trogen skara i "släptåg". Något demonstrationståg är det väl knappast fråga om utan snarare ett upprätthållande av en gammal fin tradition.

I år ville dock inte vädrets makter bjuda på något fint vårväder och knappt hade väl musikkårens uniformer torkat från gårdagens regnande när våren firades in på Falkängen under Valborgsmässoafton förrän man återigen fanns på plats i samhället för trotsa regnet och bevara den lokala traditionen.

Vädret lockade i år inte ut så många av Hällekisborna för att lyssna på musiken men en trogna skara marscherade efter musikåren på deras väg genom samhället denna regniga vårmorgon.

Traditioner är till för att bevaras och lite regn kan inte stoppa Hällekis Musikkår från att fullfölja det som deras föregångare en gång för mer än 60 år sedan påbörjade. Traditionen lever vidare.

[2003-05-01]Copyright © Hällekis Kuriren, Lövängsvägen 15, SE-53374 Hällekis, SWEDEN
Phone: +46 (0)510 540 022, Fax: +46 (0)510 540 022, Mobile: +46 (0)70 208 43 52, Mail: info@hallekis.com