Artikeln publicerad: 090914
Paroc bjuds ett sexsiffrigt belopp för varumärket Frigolit

– auktionen på Blocket.se är nu stängd

Paroc lade för två veckor sedan ut varumärket Frigolit till försäljning på Blocket.se. Nu är auktionen stängd på Blocket och det högsta budet är ett sexsiffrigt belopp.

FRIGOLIT®, för många den vardagliga benämningen på vit cellplast, är en produkt som Paroc inte längre tillhandahåller.

Paroc har tidigare sålt flera gamla varumärken som inte fyller något värde i verksamheten. Rockwool och Rockfon såldes exempelvis tidigare i höstas till Rockwool International i Danmark. Fler andra gamla varumärken kan vara aktuella för försäljning längre fram. Det rör sig om varumärken som funnits i portföljen under lång tid. Paroc blickar istället framåt med en tydlig linje där varumärket PAROC® ska fortsätta att leverera högkvalitativa produkter för energieffektivitet i byggnader och med en förbättrad miljö som ledstjärna.

– Det här har varit en lång process där varje steg i vår utveckling har gått mot att vi mer fokuserat använder oss av varumärket PAROC®. Det är PAROC® vi vill fortsätta fylla med god service, kunskap och nya idéer. De rödvit-randiga isoleringspaketen som ju är en väldigt påtaglig del av vårt varumärke associeras redan idag med kvalitet och trygghet. Detta ska borga för och vidareutveckla vårt höga förtroende ute hos kunderna, säger Mats Wiktorsson, chef marknadsföring Paroc Byggisolering.

– Det har varit spännande att se auktionen och vilka företag som har lagt bud på varumärket. Vi hoppades naturligtvis att det skulle finnas intresse för det gamla kända varumärket Frigolit och att det skulle komma till användning igen, men att det skulle vara så många som var intresserade förvånade oss lite, säger Mats Wiktorsson chef marknadsföring Paroc Byggisolering.

Vem som vunnit auktionen kan Paroc ännu inte gå ut med. Köparen måste godkännas och juridiken måste ha sin gång innan man kan offentliggöra vem som nu ska ta över varumärket Frigolit.

– Så mycket kan jag säga, att det finns en hel del som talar för att vi kommer att få se varumärket Frigolit som en uppstickare i en helt annan bransch, avslutar Mats Wiktorsson.

Pressmeddelande från: Paroc