Artikeln publicerad: 090904
Citroën premiärvisar nya C3




Idag visar Citroën för första gången upp sin Nya Citroën C3. Den ska ersätta en storsäljare som sålt i fler än 2 miljoner exemplar. Visningen sker i Nice på franska Rivieran där man samlat den lokala pressen och återförsäljare från de stora marknaderna Frankrike, Italien och Spanien. Den egentliga världspremiären sker vid bilsalongen i Frankfurt den 15 september. Först till våren kommer Citroën att lansera den nya modellen i Sverige.

Nya Citroën C3 har ett ytterst ambitiöst mål.

"Den här lanseringen är viktig för bilmärket och ger oss möjligheten att öka försäljningen till både privat- och företagskunder", säger Frédéric Banzet, VD på Citroën.

Konstruktörerna har hämtat det bästa från C3 och tagit ett vinnande koncept ännu längre. Den nya modellen har en rad produktfördelar:

Nya C3 har en distinkt karaktär - med en mer utsträckt form än sin föregångare - och en högklassig finish.

Det är ett intelligent bygge med rymlig kupé och bagageutrymme på 300 liter, samtidigt som bilen är en av de mer kompakta på marknaden (längd 3,94 m, bredd 1,71 m och svängradie på 10,2 m).

Bilen har prestanda som förvånar och en klok dynamik. En perfekt balans mellan komfort och väghållning gör bilen lättmanövrerad och smidig att köra, vilket ger trivsel vid både stads- och landsvägskörning. Citroën har ägnat ett tidskrävande arbete åt att hålla nere vikten och samtidigt skapa optimerad aerodynamik (CX på 0.30). Resultatet är låg bränsleförbrukning och låga CO2-utsläppen.

Redan vid lanseringen kan man välja mellan tre dieselmotorer ( HDi 70 hk, 90 hk och 110 hk med FAP partikelfilter) och fyra bensinare som uppfyller Euro 5 (1.1, 1.4, VTi 95 hk och VTi120 hk). Dieselmotorernas CO2-utsläpp ligger konstant under 118 g/km vid blandad körning och instegsmodellen släpper bara ut 99 g/km. Stop & Start-motorer lanseras 2011 och i kombination med en elektronisk växellåda (EGS) får man dieselversioner med utsläpp på 95 g och 90 g/km. På bensinsidan med den nya generationen 3-cylindriga motorer kommer Citroën att erbjuda modeller på mindre än 100 g CO2 per km.

Den helt unika vindrutan Zenith finns som tillval. Den har en exceptionell längd på 1 350 mm som släpper in mycket ljus i kupén och ökar synfältet uppåt för förare och frampassagerare med 80 grader. uml;ltet uppåt för förare och frampassagerare med 80 grader.

Pressmeddelande från: Citroën Sverige