Artikeln publicerad: 090825
Bubbelgummet BUGG är tillbaka på den svenska marknaden



Schweiziska Chocolat Frey, med hjälp av Affärsutvecklingsbyrån Department of Doing, återlanserar det tidigare populära bubbelgummet BUGG på den svenska marknaden. En riktig nostalgitripp i ny tappning!

BUGG försvann från godisdiskarna 2002 och är nu tillbaka för att återta sin starka position inom segmentet bubbelgum på den svenska marknaden. Bubbelgummet är nu sockerfritt och har förpackats med alla favoriter i en och samma påse. Och som bonus har en och annan ny smak tillkommit i BUGG-familjen.

- Vid lanseringen arbetar vi mot två målgrupper. Föräldrarna med starka minnen av varumärket BUGG och barnen som attraheras av en bra produkt med goda smaker och de rätta egenskaperna. Vi har gjort konsumenttester för att anpassa design, smak och produkt. Vi såg tidigt att bubbelgummet förknippades med socker och i nya BUGG finns det inte ett spår av socker, säger Charlotte Olsmar, affärsutvecklare på Department of Doing.

Bubbelgummet säljs just nu hos utvalda Coop- och ICA-butiker och fler aktörer är på ingång. Department of Doing har arbetat med det Schweiziska konfektyrföretaget Chocolat Frey sedan 2007 - och samarbetet går bl.a. ut på att återetablera kända konfektyrmärken på den nordiska marknaden. I konfektyrbranschen syns retrotrenden på flera håll. När den klassiska chokladen "Wispa" from Cadburry relanserades i England förra året såldes exempelvis 20 miljoner inom loppet av sju veckor, och är nu det bäst säljande chokladmärket i UK.

- Då varumärket BUGG är en svensk klassiker, förknippad med många minnen ville vi gå försiktigt fram och bibehålla delar av historiken i förpackningsdesignen. Genom mindre justeringar av logotype, typografi samt mönster finns igenkänningen av det klassiska bubbelgummets själ kvar fast i en modernare tappning säger Mattias Brodén, The Division.

Pressmeddelande från: Department of Doing