Artikeln publicerad: 090430
Valborg firades på Falkängen



På Valborgsmässoaftonskvällen var det traditionsenligt firande på Falkängen i Hällekis dit ett hundratal personer kommit för att lyssna på Hällekis Musikkår och vårtal. Någon våreld blev det inte heller detta år på grund av eldningsförbud i kommunen.

Musikkårens dirigent Lena Öberg hälsade alla välkomna efter inledningslåten "Barcelona 92" och därefter följde en hel rad melodier och ett flertal av dessa med anknytning till våren.



Musikkåren passade även på att dela ut reklamblad för den konsert man håller tillsammans med Götene Kulturskolas ensembler o& orkester i Vara konserthus den 24 maj.



Vårtalet hölls av Bent Arne Pettersson från Lidköping, han medverkade bland annat förra sommaren tillsammans med Eva och Roy på Utsiktens kaffestuga och har som amatörskådespelare bland annat varit med i något av Leif Olssons lokala bygdespel. Jobbar i dag som fritidsledare i Lidköping men har rötterna i Kinnekulleområdet.



Musikkåren spelade vidare en stund och framförde bl.a. "Hällekismarschen" innan tillställningen var till ända och kårmedlemmarna fick sig en kopp kaffe i Falkängens kaffestuga som hållit öppet.



I morgon den 1:a maj så marscherar Musikkåren i sedvanlig ordning till musik genom samhället med start klockan 07.00.

Falkängen öppnar även denna dag för säsongen och håller öppet dagligen mellan 10-20 fram till sista söndagen i augusti. Falkängens Hantverksby har i år 75 medlemmar och ett 10-tal nya som ingår i de tio olika kollektiven. Dessa finns på plats under hela sommaren. Under hela säsongen anordnas ett flertal evenemang med start den 2.a maj då Vårrundan på Kinnekulle går av stapeln.