Artikeln publicerad: 090430
Uttagsavgifter återbetalas



Sparbanken i Lidköping har nu beslutat att återbetala de uttagsavgifter som ett uttag i "Kontanten" automaten i Hällekis överraskande förde med sig. Återbetalningen görs till bankkontot den 10 maj och gäller endast uttag under april månad i år.

När den nya uttagsautomaten "Kontanten" togs i bruk vid COOP Nära i Hällekis uppmanades alla att göra sina kontantuttag i automaten, helst många små så att antalet uttag per månad kom upp i 3000 st. Om man inte nådde upp till detta antal skulle det bli en straffavgift på 5000 kr.

Från början hade man gått ut med information om att uttag inte skulle medföra några extra avgifter, vad man då inte visste var att Sparbanken i Lidköping tog ut en uttagsavgift på 10 kr för varje uttag och Sparbanken i Götene 5 kr/uttag. Denna information hade inte gått ut från Kontanten till föreståndaren för COOP Nära i Hällekis som fick den överraskande informationen från kunderna.

Kontakt togs genast med Sparbanken i Lidköping för att försöka komma fram till en lösning, och nu görs en återbetalning av uttagsavgifterna under april månad. Hur Sparbanken i Götene kommer att agera finns inga uppgifter om i nuläget.

Påpekas skall dock att återbetalning endast gäller endast uttag under april månad, därefter blir det 10 kr per uttag som tidigare. Man jobbar emellertid vidare på att försöka hitta en godtagbar och permanent lösning på problemet.