Artikeln publicerad: 090423
Unikt fartygsbesök i Mälaren



För första gången i modern tid seglar en brigg i Mälaren. Det är briggen Tre Kronor af Stockholm som börjar sin säsong med en resa till Södertälje, Mariefred, Västerås och Köping.

Seglingar för näringsliv och allmänhet

Under besöken blir det öppet skepp med olika aktiviteter ombord och på kajen. För den som någon gång drömt om att få segla ett äkta segelfartyg så är det här chansen. Vid varje besök anordnas särskilda seglingar för allmänheten där alla som vill är välkomna att prova på. Aktuella tider finns på www.briggentrekronor.se

Det anordnas även särskilda företagsseglingar där små och stora företag har möjlighet att bjuda ta med kunder och anställda på en segling. Målet med företagsseglingarna är bland annat att underhålla och utveckla relationen med sina viktigaste kunder samt underlätta för företagarna att knyta kontakter med varandra.

Ett genuint bygge

Tre Kronor af Stockholm byggdes på Skeppsholmen i Stockholm av några av Sveriges skickligaste hantverkare. Konstruktionen är densamma som på 1800-talet och hon seglas helt och hållet för hand.

Sjösättningen skedde den 27 augusti 2005 med Kronprinsessan Victoria som gudmor. Förra året gjorde hon sin första stora segling runt Östersjön och besökte Helsingfors, Tallinn och Riga. Efter besöket i Mälaren kommer hon i år att delta i The Tall Ships´ Races.

En ambassadör för östersjöregionen
Briggen Tre Kronor seglar för Östersjön vilket innebär att vi arbetar tillsammans med ungdomar, myndigheter, näringsliv och intresseorganisationer för att Östersjön ska bli friskare och att länderna runt Östersjön ska växa tillsammans.

Pressmeddelande från: Briggen Tre Kronor AB