Artikeln publicerad: 090423
Vibafemba



"En enda sak kan man vara helt säker på när det gäller Vibafemba. Det är att man inte kan vara säker på någonting alls."

Sedan starten 1984 har vokalgruppen Vibafemba utvecklat en kombination av musik och teater och skapat något av en egen genre där stilistiska saltomortaler och tvära känslokast blivit bärande element. Parat med en hjärtlig publikkontakt har en slags a cappellakabaré vuxit fram som blivit gruppens signum.

1999 mottog Vibafemba Povel Ramels KaRamelodiktstipendium för sitt "sångliga stigfinneri med en förförisk blandning av precision i musik, kvickt provocemang i text och glad ödmjukhet vid leverans".

I höstas släppte gruppen sin sjunde cd, som Nya Uppsala Tidning recenserar: "Man kan lätt förföras av det vokala virtuoseriet, förmågan att bygga rytmiskt bergfasta arrangemang där rösterna gör allt jobb som det vanligtvis krävs en hel orkester för. Likaså kan man trollbindas av den lyriskt skimrande skönsången.... Här ges likaså smakprov på Vibafembas mer underhållande sida som kommit till tals i gruppens scenproduktioner."

Österplana kyrka, Kinnekulle
Lördag 2 maj, kl. 19.00
Pris: 200 kr